Dofkapel (Essen - België) 

 

Wij zijn dus Dofkapel uit Essen (B). De Hofkapel van prins Carnaval, maar 'Dofkapel' ligt gemakkelijker in de mond. Wij maken deel uit van een overkoepelende  carnavalsvereniging 'de Ossekoppen', die volgend jaar 55 jaar bestaat. 5x11, dus weer reden voor een feestje.

 

Onze club bestaat uit een 30-tal muzikanten, die op zich allemaal lid zijn van verschillende plaatselijke harmonieën.

De jongste onder ons is 12, jong geleerd is oud gedaan, en de oudste in de 60.

 

Onze focus ligt vooral op het carnavalsgebeuren in Essen. Vanaf september/oktober komen we een aantal keer samen om een aantal nieuwe nummertjes  te proberen/repeteren, zodat we tegen 11/11 klaar zijn om het nieuwe seizoen in te zetten. Van dan af hebben we een vrij drukke agenda tot Aswoensdag. Niet alleen het feestgedruis in de café's van Essen, maar ook de 'sociale toer', langs de rusthuizen en scholen, is een zeer belangrijke factor. Mensen even alle zorgen laten vergeten, een glimlach op hun gezicht toveren, daar doen we het voor.

Essen ligt op de grens met Nederland, vlak bij Roosendaal, waardoor we 'in het seizoen' ook regelmatig de oversteek maken. Geeft altijd een plezante sfeer, België/Nederland. 

Doorheen het jaar worden we gevraagd om hier en daar in de regio wat markten en kermissen op te vrolijken, wat doorgaans door het publiek ten zeerste wordt geapprecieerd. Straatfeesten in Kalmthout, De slotshow van Essen for Life, tvv Music for life; binnenkort zal de Eneco-tour in Essen passeren ; wint Tom Meeusen, een geboren en getogen Essenaar, een veldcross,.... dan wordt Dofkapel opgetrommeld. Was het vroeger een club muzikanten die enkel in tijden van carnaval de prins volgde, is Dofkapel nu eerder een begrip geworden in Essen.

 

Vooral het ongedwongen samen muziek maken, heel anders dan in een harmonie, maakt dat de muzikanten zich steeds weer engageren om zich volledig te smijten. Op Aswoensdag, vallen wij met z'n allen in een diep gat, en wordt er al uitgekeken naar begin augustus, wanneer we onze jaarlijkse werkvergadering hebben met bijhorende spijs en drank. Daarna gaat het in rechte lijn naar 11/11. De muzikanten offeren met plezier een aantal dagen vakantie op, om er toch telkens weer bij te kunnen zijn.

 

Iedereen was dan ook meteen enthousiast om naar Halle te komen ; en van diegenen die niet kunnen ,kregen we een welgemeende 'verdorie'. Zo gaat dat bij Dofkapel.

 

Wij houden het voorlopig op de ambianceklasse, aangezien we het gewoon plezant vinden om te doen.

 

Vriendelijke groeten,