De Bleu Band

Het is het jaar 1995. Zaterdagavond, gezellig met de familie bij de radio, luisterend naar gehoorspelen en kneiters zoals Sjeng Aon De Geng, Het Is Een Nacht en niet te vergeten de megahit Busje Komt Zo. Dit alles tijdens een goed potje Triviant. Toch mist er iets. Helmond heeft meer nodig dan dit. Helmond heeft een kapel nodig en laat dit nu hetzelfde jaar zijn als een aantal muzikanten in Helmond opstaat en De Blue Band wordt opgericht.
Nu is De Blue Band al meer dan 22 jaar een feit. Door de jaren heen is De Blue Band gegroeid naar een kapel die zich niet alleen in Helmond laten horen, maar in het gehele land optreedt. Ook de samenstelling is veranderd. Het is een samenstelling van enkele originele leden, onder andere op het repeteerkanon, en nieuwe aanwas die inmiddels ook bij het kapel meubilair behoort. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: Ze maken graag hun eigen muziek, houden van gezelligheid, drinken graag bier en kunnen slecht tellen.
Met de carnaval zijn ze hoofdzakelijk te zien en horen in en rondom Helmond. Toch duiken ze regelmatig op in steden aan de andere kant van de verharde weg. Na de carnaval stopt het niet en gaat het feest gewoon door. Ze treden dan op bij festivals en andere plaatsen waar ze mogen komen.